Informatii despre GDPR

Stimati donatori, confidentialitatea datelor dvs cu caracter personal este importanta pentru noi si va informam ca incepand cu data de 25 mai 2018 se aplica si in CRTS Timisoara GDPR nr 679/2016. Va multumim ca sunteti alaturi de noi!

Informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
in conformitate cu Regulamentul General privind Protectia Datelor cu Caracter Personal nr 679/2016 aplicabil din 25 mai 2018 in Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara

Confidențialitatea datelor dvs. este foarte importantă pentru noi si prin urmare, va asiguram ca luam toate masurile necesare pentru securizarea acestor date.

De altfel prelucrarea datelor cu caracter personal este obligatie legala, atat pentru dvs ca donator de a furniza informatii, cat si obligatia noastra de a pastra si a securiza aceste informatii care constituie datele cu caracter personal.

Aceste obligatii sunt stipulate in Legea 282/2005, Cap. IV, Art 17,18; OMS 1193/2007, Anexa II pct. A, B si D si in OMS 441/2007 care reglementeaza eliberarea tichetelor de masa.

Ce date personale prelucram?

Datele personale pe care le prelucram sunt:
– datele dumneavoastra de identificare (nume prenume, prenumele parintilor, CNP, seria si numar de buletin, data nasterii)
– date de localizare ( adresa de domiciliu sau rezidenta temporara )
– date de contact (telefon si email)
– profesia si locul de munca
– date confidentiale despre istoricul medical, analize medicale pre si postdonare, comportamentul sexual, date privind condamnari penale.

Cum prelucram datele personale?

Prelucram datele personale doar in scopuri legitime, in acord cu legislatia in vigoare, in vederea identificarii dumneavoastra in tot lantul donarii. În baza OMS 1193/2007 Anexa II pct A,B,si D, sunteti obligat sa furnizati aceste date in vederea stabilirii statutului de donator de sange sanatos, pentru a nu pune in pericol viata pacientilor din spitale.Este necesar consimtamantul dvs pentru a procesa datele cu caracter personal dar in acelasi timp aveti dreptul sa refuzati sa dati acest consimtamant fara alte repercursiuni numai ca, nu puteti sa deveniti donator de sange.

Pe de alta parte CRTS Timisoara este obligat prin lege sa ia toate masurile sa asigure securitatea acestor date ( Lege 282/2005, CapIV. Art.17,18)

Datele cu caracter personal sunt înregistrate în programul informatic CTS Manager al centrului si stocate pe doua servere monitorizate si securizate de firme IT specializate. Acesta este un sistem informatic pentru gestionarea donatorilor de sânge, a stocurilor de sânge şi componentelor sanguine.
Prelucrarea datelor personale se intemeiaza pentru stabilirea eligibilitatii ca donator, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim, vital sau un interes public major, sanatatea donatorului si pacientului, in baza consimtamintului dumneavoastra.

Datele dumneavostra personale sunt stocate si apoi arhivate 15 ani, perioada prevazuta de legislatia in vigoare.

Cum comunicam datele personale catre alti destinatari?

Pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime, este posibil sa transmitem datele dvs personale catre autoritati publice, organe judiciare, daca este cazul .

Informatiile dumneavoastra sunt stocate de catre Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Timisoara si sunt comunicate urmatoarelor institutii publice :
– Institutului National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti ( confirmare de teste,rapoarte statistice)
– Directia de Sanatate Publica, rapoarte statistice
– Ministerul Sanatatii, rapoarte statistice
– Registrul National al Donatorilor de celule stem hematopoietice, pentru donatorii de celule stem

Rapoartele statistice includ doar rapoarte pe nr donatori, varsta, sex, grupe sanguine si Rh, rezultate teste si sunt rapoarte numerice care nu permit identificarea donatorilor de sange.
Ne asiguram intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor dvs.
Datele dvs nu pot fi instrainate sau transferate in strainatate.

Cat timp prelucram datele dumneavoastra?

Datele personale sunt prelucrate pe tot parcursul relatiei noaste, atat timp cat sunteti donator de sange sau de celule stem. Din momentul in care nu mai sunteti donator de sange, datele dvs personale sunt arhivate si pastrate 15 ani, conform legislatiei in vigoare.

Care sunt drepturile dumneavostra si cum pot fi exercitate?

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului General de Protectie a Datelor – 25 mai 2018, beneficiati de drepturi aditionale. Acestea sunt:
1. Dreptul la informare – puteti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
2. Dreptul de acces – puteti avea acces la datele dumneavoastra personale, prin solicitarea catre noi a acestui lucru; aveti dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca datele dumneavoastra se prelucreaza;
3. Dreptul la rectificare – puteti rectificare datele personale inexacte sau le puteti completa;
4. Dreptul la stergerea datelor ( dreptul de a fi uitat ) – puteti obtine stergere datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;
5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii – puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contestati exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;
6. Dreptul la opozitie – puteti sa va opuneti, in special, prelucrarilor de date care nu se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
7. Dreptul la portabilitatea datelor – puteti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ati furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele dat sa fie transmise unui alt operator;
8. Dreptul de a depune plangere – puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
9. Dreptul de retragere a consimtatmantului – in cazul ina care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul dumneavoastra, vi-l puteti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, rezervandu-ne dreptul nostru de a nu va mai accepta in continuare ca donator de sange sau celule stem, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
10. Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate, inclusiv crearea de profiluri – puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respecticva prelucrare, va putei exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia.
11. Restrictionarea exercitiului drepturilor – Informarea cu privire la incidentele de securitate.

Va puteti exercita aceste drepturi prin simpla transmitere a unei solicitari la sediul nostru, Strada Martir Marius Ciopec Nr. 1 , Timisoara, prin email – secretariat@ctstimisoara.ro;

In plus am numit in cadrul unitatii noastre o persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal, care poate fi contactata daca exista nelamuriri cu privire la orice aspect ce tine de protectia datelor personale, prin transmiterea unei cereri la datele de contact mai sus mentionate.

Am luat la cunostinta si imi dau consimtamantul informat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conform legii.

Nume Prenume donator

Semnatura

Data:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *